Goede voornemens?

goede voornemens

Heb jij ook goede voornemens voor het nieuwe jaar? Bijna niemand ontkomt er aan. Het is zo’n aantrekkelijk idee dat je een frisse start kan maken.

Voor de één is dat het voornemen om af te gaan vallen, of gezonder te eten. Voor de ander om te stoppen met roken of vaker de fiets te pakken. Ook als gelovigen kunnen we onze voornemens hebben. Bijvoorbeeld om de Bijbel in één jaar te lezen, om ons gebedsleven serieuzer te nemen. Ook ik betrap mezelf op de wens om het in 2019 ‘beter’ te doen. Meer Bijbelstudie te doen, vaker iets te delen op mijn website.

Maar, wij zijn niet zo goed in nieuwe dingen. We worden meestal weer ingehaald door het oude. In de derde week van januari zitten we vaak weer op ons oude ritme en doen we de dingen zoals we ze gewend waren.

Het probleem is dat wij zelf centraal staan bij onze ‘goede voornemens’. We willen het zelf doen, op eigen kracht. Natuurlijk is het mooi als we meer en vaker in de Bijbel willen lezen of als we serieuzer willen bidden. Maar alleen als God centraal staat, kan er iets van terecht komen.

Als God aan iets nieuws begint, dan is het echt nieuw, dan doet Hij het oude weg.
Het goede nieuws is dat Hij ons vernieuwd heeft. Lees maar in 2 Kor.5:17

Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.

We hoeven niet onszelf te ‘vernieuwen’ of te ‘verbeteren’. We mogen leven in de wetenschap dat God ons vernieuwd heeft en het oude heeft weggedaan. Vanuit die rust mag ons verlangen naar die geweldige God groeien. En dan zal ook ons verlangen naar de Bijbel groter worden. En zullen we steeds meer van ons leven met Hem willen delen.

Misschien denk je nu: Is het echt zo gemakkelijk? Lees maar verder in 2 Kor.5:18:

18 En dit alles is uit God, Die ons met Zichzelf verzoend heeft door Jezus Christus, en ons de bediening van de verzoening gegeven heeft.

En dit alles is uit God. Het is Zijn werk en daar mogen wij in rusten.
Ik wens jou een gezegend nieuw jaar, een frisse start met veel van Gods werk in jouw leven.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Ben benieuwd naar jouw mening, reageer gerust!x
()
x