Welkom op deze website

Welkom op de Bijbel overdenken. Wat fijn dat je hier komt kijken. Ik geloof dat God door de Bijbel tot ons spreekt. Zijn Woord is het overdenken meer dan waard.

Voedsel voor je ziel

Net zoals we dagelijks brood nodig hebben voor ons lichaam, wil God voorzien in dagelijks voedsel voor onze ziel. Hij doet dit door Zijn Woord; de Bijbel. Jezus noemt Zichzelf het levende Brood. Als je honger hebt en gevoed wilt worden, mag je in de Bijbel op zoek gaan naar dat levende Brood.

Eten en toch nog honger?

Overkomt het je wel eens dat je de Bijbel leest, of een preek hoort maar je ziel hongerig blijft? Wat je leest of hoort verzadigt niet echt.  Of je bent bezig met de Bijbel terwijl je eigenlijk geen eetlust hebt. Je leest omdat je trouw stille tijd wilt houden, maar je hart wordt er niet door geraakt. Of je bent niet zo trouw en je Bijbel ligt alweer een poosje in de hoek.
Hoe krijg je weer meer verlangen naar de woorden van God? En hoe worden die woorden echt voedsel voor je ziel?

Belangrijk is onze focus als we de Bijbel lezen. Stellen we onszelf centraal en zoeken we in de Bijbel naar wat God zegt over ons? Zoeken we leefregels, wat we wel of niet mogen? Grote kans dat het ons niet verzadigt. Of gaan we eerst op zoek naar Christus, het Brood des Levens, het voedsel dat écht onze honger kan stillen? Om het daarna toe te passen op ons eigen leven?

Deze website

Op deze website plaats ik overdenkingen en bijdragen waarmee ik je uitdaag, help en ideeën geef om de Bijbel te gaan gebruiken als ‘voedsel voor je ziel’. Je zult merken dat God leeft en dat Zijn Woord leeft en leven geeft. Door je te richten op Christus in de Bijbel, raakt je ziel gevuld en krijgt de tekst betekenis voor je leven.

Een voorbeeld?
Psalm 23 passen we meestal direct toe op onszelf. Het is heerlijk als we van harte kunnen zeggen: ‘De Heere is mijn herder’. Maar deze psalm wordt nog mooier als we eerst Christus zoeken in de tekst. David zegt dat hij geen kwaad vreest ‘Al ging ik ook door een dal vol schaduw van de dood’. In het Nieuwe Testament, in Hebr.2:9,  leren we dat Christus voor ons allemaal de dood gesmaakt heeft. Hij ging door het dal van de dood heen. Hij heeft de dood overwonnen en dat geeft ons de troost en de zekerheid dat wij daar ook doorheen kunnen.

Tot slot

Je mag regelmatig nieuwe overdenkingen van mij verwachten. Wil je het niet missen? Je kunt dit blog volgen door de knop ‘volgen’ rechts of onderaan de website aan te klikken. Dan krijg je een melding als er een nieuwe blog is geplaatst.
Ik vind het leuk als je reageert op mijn blog, voel je vrij om dat te doen. Suggesties of vragen zijn altijd welkom.