Wie voelt zich geroepen?

1 minuten lezen
roeping

Wat is de Bijbelse betekenis van het woord roeping?

Bij het woord Roeping denken we in christelijk Nederland al snel aan een speciale taak of opdracht die sommige gelovigen van God krijgen en anderen blijkbaar niet. Maar is dat ook de Bijbelse betekenis van het woord ‘roeping’?
In deze overdenking sta ik stil bij de Bijbelteksten die spreken over ‘roeping’ en ‘geroepen zijn tot’. En wat blijkt? God roept ALLE gelovigen! En niet omdat Hij ons aan het werk wil zetten, maar omdat Hij Zelf iets heeft wat Hij aan ons wil geven.

2 Tim.1:9 Hij heeft ons zalig gemaakt en geroepen met een heilige roeping, niet overeenkomstig onze werken, maar overeenkomstig Zijn eigen voornemen en genade, die ons gegeven is in Christus Jezus vóór de tijden der eeuwen.

geroepen zijn
Geroepen zijn tot…..
Subscribe
Abonneren op
guest

3 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Ellen
Ellen
5 jaren geleden

Hoi Jolande,ik vond dit echt heel interresant en rustgevend,omdat ik toch altijd een bepaalde druk voel van ” wat is dan mijn roeping” omdat daar toch altijd de nadruk op word gelegd, nu begrijp ik het beter, bedankt

Obelix Magnet Fishing
5 jaren geleden
Reply to  Ellen

Hey Ellen, stel jezelf gewoon beschikbaar voor God.. maar waarschuw je alvast dat God dat gaat beproeven, dwz dat Hij een beroep op je doet juist op dat moment dat het ongelegen komt, omdat bijvoorbeeld een bepaalde serie op tv is, je moeder op bezoek komt of noem maar op. Toen ik met mijn hobby begon d.i. magneetvissen (naar ferrometalen onder de waterspiegel) gebruikte God mij als visser der mensen en was ik eerder druk doende met het evangelie maar dat verblijdde mij meer als de hobby. Een hint die ik je wil meegeven is Zijn Woord te kennen, lees… Lees verder »

Ada
Ada
5 jaren geleden

Ada,
Dag Jolande,
Wat een goede uitleg van het woord roeping.Het mooie ervan is dat we van God ontvangen mogen.Hoe goed is God!
Ik ga de teksten ook zelf opschrijven en doorlezen zodat ik het ook weer mag doorgeven.

3
0
Ben benieuwd naar jouw mening, reageer gerust!x