Adempauze

2 minuten lezen

Soms is het goed om even een adempauze te nemen. Inmiddels heb ik een inleiding en vier studies over Romeinen op mijn blog gezet. Daarmee is hoofdstuk 1 van de brief behandeld. Ik hoop dat de studies tot zegen zijn.
Ik hoor van jullie dat het best een klus is om bij te blijven en sommigen willen de blogs meerdere keren lezen. Daarom vandaag geen nieuwe studie, maar de aanmoediging om nog eens terug te kijken naar de studies. Misschien ben je achter gaan lopen of heb je er eentje gemist.

Studies die online staan

Inleiding

De Romeinenbrief: het Evangelie van God

Hoofdstuk 1

Afzender, groet en geadresseerden: Rom.1:1-7
Het verlangen van Paulus naar Rome: Rom.1:8-15
De kern van de brief: Rom.1:16 en 17
De toorn van God over de heidenen: Rom.1:18-32

Enkele tips om meer uit de blogs te halen

Natuurlijk ben ik al heel blij als je de moeite neemt om een blog te lezen. Maar wil je er meer uithalen en de blogs als studiemateriaal gebruiken dan wil ik de volgende tips geven:

  • Begin met het lezen van het gedeelte in Romeinen wat ik in de studie behandel. In de titel noem ik altijd de verzen die ik bespreek.
  • Lees de studie op een computer, laptop of tablet en niet op je telefoon. Soms gebruik ik een tabel om de structuur van de tekst te laten zien. Dat komt op het kleine scherm van een telefoon niet tot zijn recht. Op een telefoon lijkt de tekst bovendien langer dan hij is.
  • Zoek de verwijsteksten op die ik noem. Het is ook goed om meerdere vertalingen te gebruiken.
  • Lees de studie op een later tijdstip nog een keer. Dan springen er misschien weer andere dingen uit.
  • Begin of/en eindig met gebed als je Bijbelstudie doet. God Zelf wil ons, door de Heilige Geest, licht geven op Zijn Woord.
Subscribe
Abonneren op
guest

1 Reactie
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Anja Bezemer
Anja Bezemer
2 jaren geleden

Zo is dat Jolande….God zelf geeft licht op Zijn Woord door de Heilige Geest.
Voor mij is het weer zo’n bevestiging.
40 jaar geleden begon ik met de Rom brief….wat een.openbaring was dat!!!
Bedankt
Lieve groet en zegen.
Anja

1
0
Ben benieuwd naar jouw mening, reageer gerust!x